Ruimtevaart Schilderijen Boeken Contact

Boeken

Kosmische kunst

NIEUW: KOSMISCHE KUNST

Piet Smolders' nieuwste boekje in de AO reeks - zijn 60ste! - handelt over een bijzonder onderwerp: Kosmische kunst. Het is tevens het 3000ste AO dat sinds 1936 is verschenen. Kosmische kunst - in het ruimtevaarttijdperk ook wel astronomische kunst of space-art genoemd - bestaat al langer dan een eeuw. Zij stelt ons in staat plaatsen in het heelal te 'bezoeken', die voor ons (vooralsnog) onbereikbaar zijn. Zij is een spiegel van de wetenschap van het moment, maar ook een rijke inspiratiebron voor ingenieurs, wetenschappers en politici. In het boekje passeren onder meer Van Gogh, Verne, Bonestell, Hergé (Kuifje!), Leonov en Sokolov de revue.

Losse exemplaren zijn te bestellen via www.actueleonderwerpen.nl


Galileo Galileď

GALILEO GALILEĎ

Vierhonderd jaar geleden gebruikte Galileo Galileď als eerste een telescoop om de sterrenhemel te bekijken. Hij zag kraters op de maan, vier manen bij Jupiter, de schijngestalten van Venus, ontelbare sterren in de Melkweg en vlekken op de zon. Net als Copernicus stelde hij dat niet de aarde het middelpunt is van ons stelsel, maar de zon. Hij werd door de Inquisitie veroordeeld en kreeg permanent huisarrest tot aan zijn dood. Over deze boeiende man gaat dit AO boekje van Piet Smolders.

Het is te bestellen via ao@prosu.nl


Wonen op Mars

WONEN OP MARS

Wonen op Mars en andere ruimtebeelden voor de toekomst. Van de zeven miljard mensen op aarde zijn er zelden meer dan zeven in de ruimte. Maar dat gaat veranderen. Terwijl het International Space Station schijnbaar eindeloos baantjes trekt, wordt er achter de schermen gewerkt aan onze toekomst in de ruimte. Wat staat ons te wachten? In dit AO komen tien thema's aan bod die voor onze toekomst zeer actueel zijn.

Het is te bestellen via ao@prosu.nl


Contact met de kosmos

CONTACT MET DE KOSMOS

Op zoek naar buitenaardse intelligentie. Bij de verkenning van het heelal denken we al heel wat bereikt te hebben, maar toch staan we nog in de kinderschoenen. Ooit zullen we wonen op de maan en Mars. En daarna trekken we verder de ruimte in. Kunnen wij reizen naar de sterren? Veel deskundigen hebben hun twijfels, maar anderen denken dat het kan. En als dat zo is, kunnen we dan ook bezoek krijgen van intelligente heelalbewoners die veel verder zijn dan wij?

Het is te bestellen via ao@prosu.nl


ET - Geen mythe maar werkelijkheid

ET - GEEN MYTHE MAAR WERKELIJKHEID

In 'ET - Geen mythe maar werkelijkheid' komt Smolders tot de conclusie dat buitenaardse visites niet het domein mogen zijn van halvegaren. Want er is wel degelijk wat aan de hand, vindt hij. Veel UFO's zijn verklaarbare (natuur)verschijnselen. Maar juist de meest nauwkeurige waarnemingen, vaak verricht door goed opgeleide en nuchtere mensen, wijzen erop dat UFO's concrete vervoermiddelen zijn. De officiële instanties verwijzen deze observaties onverbiddelijk naar de prullenbak, voorzien van het etiket 'onverklaarbaar'. En dit terwijl juist die nader zouden moeten worden bestudeerd!

Dit boek is momenteel alleen tweedehands verkrijgbaar, bijvoorbeeld via bol.com


In het spoor van spoetnik

IN HET SPOOR VAN SPOETNIK

De complete geschiedenis van vijftig jaar ruimtevaart. Die begon met de geboortekreetjes van Spoetnik-1, die op 4 oktober 1957 werd gelanceerd en vrolijk piepend rond de aarde vloog. Op hetzelfde moment begon de race naar de ruimte. De eerste kunstmaan was Russisch, de eerste mens in de ruimte ook: Joeri Gagarin. Maar het waren de Amerikanen die als eersten (en tot nu toe enigen) op de maan rondliepen. Intussen hebben de opvolgers van Spoetnik-1 de ruimte binnen onze huiskamers gebracht: weersatellieten laten de aarde zien, onbemande verkenners vliegen naar de planeten en hun manen, prachtige beelden van exotische plaatsen in het heelal bekijken we via internet. De ruimte wordt voor iedereen bereikbaar. Ook letterlijk: De eerste ruimtetoeristen hebben al gevlogen en ooit zal ruimtevaart even gewoon en even betaalbaar voor ons zijn als luchtvaart nu. Dit boek is vooral een verslag op basis van ontmoetingen met de mensen die de ruimtevaart gestalte geven. Maar het biedt ook een blik op de toekomst. Want de trek naar de ruimte is nog maar net begonnen. Het voorwoord werd geschreven door André Kuipers, die in 2004 naar het International Space Station (ISS) vloog en tijdens zijn tweede ruimtereis in 2011 en 2012 in totaal 193 dagen in het ISS verbleef.

Speciale prijs voor bezoekers van deze site: E 17,50.
Hoe dit boek te bestellen? Naar het contactformulier