Ruimtevaart Schilderijen Boeken Contact

Schilderijen

Al toen hij een jaar of tien was begon Piet Smolders met tekenen en schilderen. De laatste jaren doet hij dat intensiever dan ooit. Veel van zijn boeken werden deels met eigen tekeningen en reproducties van eigen schilderijen geïllustreerd. Piet schilderde ook portretten van o.a. Joeri Gagarin, John Glenn, Neil Armstrong, de laatste Russische Tsaar,  André Kuipers en Jules Verne. Sommige van zijn portretten zijn in het bezit van ruimtevaarders.

Mail voor inlichtingen over schilderijen naar: pllsmolders@gmail.com


Zelfportret door Piet Smolders Galileo Galilei

Zelfportret door Piet Smolders. (Klik op afbeelding om te vergroten)


Galileo Galilei, 30 x 40 olie, door Piet Smolders


Piet Smolders en André Kuipers Piet Smolders en John Glenn

Kort na de eerste ruimtevlucht van André Kuipers (2004) biedt Piet Smolders hem een zelfgeschilderd portret aan. (Foto Chris van den Berg)


Ook de eerste Amerikaan in een baan om de aarde, John Glenn (rechts), kreeg in 1965 een door Piet Smolders geschilderd portret. (Foto USIS)


Ljoedmila Smolders-Fomina

Ljoedmila Smolders-Fomina in ruimtepak bij een door haar man geschilderd portret van Joeri Gagarin. (Foto Piet Smolders)


Als er een Rus geland zou zijn op de maan Het eerste beeld van gewichtloosheid

Als er een Rus geland zou zijn op de maan, door Piet Smolders. Olieverf op linnen, 60 x 70, geschilderd in 1994. Prijs op aanvraag. (Klik op afbeelding om te vergroten)


Het eerste beeld van gewichtloosheid. Kleurige versie van zwart-wit ets in Jules Verne's Reis naar de maan. Olieverf op linnen, 60 x 70 cm, door Piet Smolders. (Klik op afbeelding om te vergroten)


Men on the Moon, naar Bob McCall Maanman aan het werk

Men on the Moon, naar Bob McCall, door Piet Smolders. Olieverf op linnen, 60 x 70. Geschilderd in 1979. Prijs op aanvraag. (Klik op afbeelding om te vergroten)


Maanman aan het werk, 50 x 70 olie, door Piet Smolders.